ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΑΙΚΙΝΤΟ

Tην Τετάρτη 9 Ιουνίου στο ντότζο του Zen Center Athens θα πραγματοποιηθεί από τον sensei Πέτρο Μουλαγιάννη, ανοιχτό μάθημα γνωριμίας και εισαγωγής στην τέχνη του Αικίντο.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τη “ειρηνική” αυτή πολεμική Τέχνη ή σκέφτονται να ξεκινήσουν την πρακτική αυτή.
Το ανοιχτό μάθημα είναι δωρεάν αλλά απαιτείται κράτηση θέσης και κάποιο αποδεικτικό ανοσίας από Covid-19.
Για κράτηση θέσης γράψτε μας στο [email protected]
Το Αικιντο πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό σύστημα που ακολουθεί τις μεθόδους εκπαίδευσης των παραδοσιακών ιαπωνικών πολεμικών τεχνών στα πλαίσια της σύγχρονης κοινωνίας και τονίζει την πνευματική ανάπτυξη. Το Αϊκίντο δεν είναι άθλημα και, ως εκ τούτου, δεν έχει αγώνες. Αναπτύσσει πραγματική δύναμη σφυρηλατώντας το μυαλό και το σώμα. Οι τεχνικές του βασίζονται σε φυσικές κινήσεις που δεν ασκούν αδικαιολόγητη πίεση στο σώμα, και ως εκ τούτου είναι κατάλληλο για να ασκηθούν σε αυτό όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας.
Το Αϊκίντο είναι η πολεμική τέχνη της αγάπης και της αρμονίας. Οι τεχνικές του βασίζονται στην απορρόφηση της κίνησης του επιτιθέμενου και στην ανακατεύθυνση της δύναμης της επίθεσής του. Αυτό απαιτεί πολύ λίγη σωματική δύναμη, καθώς η ορμή του επιτιθέμενου εξουδετερώνεται με ακινητοποιήσεις και ρίψεις.