KARUNA YOGA & ZEN RETREAT ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2022 KAISANJI ΣΕΡΙΦΟΣ

karuna yoga & zen retreat

KARUNA YOGA & ZEN RETREAT

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2022

ΜΕ ΤΟΥΣ ANTARATMA ΘΕΟΔΩΡΟ ΧΙΩΤΗ  & AΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

@KAISANJI ΣΕΡΙΦΟΣ ΕΛΛΑΔΑ

 

Η γη

Μία από τις μεγαλύτερες ανάγκες του ανθρώπου είναι να είναι σε επαφή με τη Φύση. Μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον και μακριά από τους φρενήρεις ρυθμούς της πόλης, μπορούμε να βιώσουμε βαθιά μεταμόρφωση και επανασύνδεση με τον αληθινό Εαυτό.

Το Karuna Yoga & Zen retreat φιλοξενείται στο Kaisanji, στην περιοχή “Καλό Αμπέλι” στο νότιο μέρος του νησιού, το οποίο παραμένει παρθένο από μαζικό τουρισμό και μεγάλες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Το όραμα

Μια κοινότητα από ανθρώπους που μοιράζονται κοινές ιδέες μπορεί να κάνει την διαφορά. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέρος του οράματός μας, το οποίο εστιάζει στην διεύρυνση των διδασκαλιών του Διαλογισμού, στην εξύψωση του ανθρώπου και που κορυφώνεται με τη συνειδητοποίηση της ενότητας με όλα τα όντα.

Το όνομα Kaisanji πηγάζει από την ένωση τριών ιαπωνικών λέξεων. KAI σημαίνει θάλασσα, SAN σημαίνει βουνό και JI σημαίνει μοναστήρι. Το Kaisanji λοιπόν είναι “Το Μοναστήρι του βουνού και της θάλασσας”.

Το καινούργιο κτίριο είναι υπό ανέγερση σύμφωνα με τις παραδοσιακές αρχές του Μοναστηριών Zen. Καθώς θα είναι το πρώτο Μοναστήρι Zen στην Ελλάδα θα δώσει την δυνατότητα σε περισσότερους ανθρώπους να ακολουθήσουν το πνευματικό μονοπάτι. Ο κεντρικός του ρόλος είναι να υποστηρίξει και να εμπνεύσει τους ασκούμενους καθώς βαδίζουν στον δρόμο του Διαλογισμού.

Το Kaisanji φιλοξενεί retreats και εργαστήρια όλον τον χρόνο. Κατά την διάρκεια της περιόδου άσκησης (Οκτώβριος – Μάιος) το πρόγραμμα είναι εντατικό, εστιασμένο περισσότερο στην πειθαρχία και την υπηρεσία.

Συμμετέχοντας στο Yoga & Zen Retreat

Ο σκοπός του Retreat είναι να υποστηρίξει την αλλαγή του τρόπου ζωής και της οπτικής μας για τα πράγματα για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο καθώς και πέρα από αυτήν. Όλες οι διδασκαλίες συμφωνούν πως για να υπάρξει διεύρυνση της επίγνωσης χρειάζεται να έχουμε το βίωμα μίας συνθήκης έξω από τον μηχανιστικό τρόπο ζωής και αλληλεπίδρασης. Αυτή η αλλαγή του συνήθους τρόπου ζωής είναι βαθιά συνδεδεμένη με την αλλαγή του συνήθους τρόπου σκέψης. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν, κατά την διάρκεια των ημερών, να συμβεί μια επανεκτίμηση των αναγκών και των στόχων μας στη ζωή που θα μας ακολουθήσει και αργότερα στην καθημερινότητα μας.

 • Τι χρειάζεται ένας άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος;
 • Ποια είναι τα θεμέλια ενός υγιούς νου και σώματος;
 • Πως μπορεί ο Διαλογισμός να ενδυναμώσει όλες τις πλευρές της ζωής.

Αυτές είναι αυθόρμητες ερωτήσεις που μπορούν αυθόρμητα να απαντηθούν καθώς μαθαίνουμε να χαλαρώνουμε στη σιωπή χωρίς να περιμένουμε ή να επιθυμούμε κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει να προσφέρει η στιγμή.
Οι βασικές διδασκαλίες τόσο της Γιόγκα όσο και του Βουδισμού είναι κοινές. Απλά να είσαι, συνειδητοποίησε πως είσαι ήδη πλήρης, συνδεδεμένος με όλα και όλους και άσκησε την Karuna, τη συμπόνια για όλα τα όντα, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού σου.

Ο Γκαουτάμα Βούδας είχε πει το ακόλουθο:

“Μπορείς να ψάξεις παντού στο σύμπαν για κάποιον που να αξίζει την αγάπη και τη στοργή περισσότερο από ότι την αξίζεις εσύ. Αυτός ο άνθρωπος δεν υπάρχει πουθενά. Εσύ ο ίδιος, όπως και οποιοσδήποτε άλλος σε όλο τον κόσμο, αξίζεις την αγάπη και την στοργή.”

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η προτεινόμενη εισφορά είναι 450 ευρώ.

Περιλαμβάνει:

 • Όλα τα μαθήματα,
 • τη διαμονή
 • και όλα τα γεύματα.

Για τη συμμετοχή σας στο Karuna Yoga & Zen Retreat είναι απαραίτητη η προσκόμιση αρνητικού Covid-19 Rapid test που θα έχει πραγματοποιηθεί 48 ώρες πριν την άφιξή σας.

Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος η εισφορά σας μπορεί να μεταφερθεί σε επόμενο σεμινάριο/retreat ή να σας επιστραφεί.

Αν η διεξαγωγή του Retreat ακυρωθεί λόγω λήψης εκτάκτων μέτρων από την πολιτεία, όπως η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό, η εισφορά θα σας επιστραφεί στο ακέραιο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ KARUNA RETREAT

 • 6.00 – 9.00 Yoga & Zazen
 • 9:15 – 10:00 Πρωινό
 • 10:00 – 11:30 Ελεύθερος χρόνος
 • 11:30 – 13:00 Karma Yoga
 • 13:30– 14:00 Ελαφρύ Γεύμα
 • 14:00– 15:30 Ελεύθερος χρόνος
 • 15:30 – 18:30 Yoga & Zazen
 • 18:30 – 19:15 Δείπνο
 • 20:00 – 21:00 Chanting & Kirtan
 • 21:30 Lights out