22/10/2017 Zen Day

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 11.00-18.00 θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Zen Day.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 καθίσματα με Kinhin (διαλογιστικό περπάτημα) ενδιάμεσα, και στο τέλος, 17.00-18.00, συζήτηση μεταξύ των ασκουμένων.

Επισυνάπτουμε παρακάτω τα επόμενα κεφάλαια (2-5 & 2-6) από το 2o βιβλίο Shōbōgenzō-zuimonki, τα οποία θα αποτελέσουν το θέμα συζήτησης στο τέλος του Zen Day.

Παρακαλούμε πολύ, να έχετε προσέλθει στο χώρο αυστηρά έως τις 11.00.

Το διάλειμμα για μεσημεριανό γεύμα γίνεται στο χώρο του Zen Center και σε σιωπή.

Όποιος θέλει μπορεί να φέρει το φαγητό του. Εναλλακτικά, μπορούμε να οργανώσουμε εμείς το γεύμα το οποίο θα περιλαμβάνει ρύζι με λαχανικά και θα πρέπει να μας ενημερώσετε εγκαίρως στέλνοντας email στο: [email protected]

*Η χρήση των Oryoki θα γίνεται μόνο στα sesshin.

Το κόστος του γεύματος είναι 5€.

Προτεινόμενη εισφορά 10€

Iaido Ενημέρωση

Aπό τον τρέχοντα μήνα θα προστεθεί μια δεύτερη προπόνηση Iaido, στο Zen Center Athens κάθε Παρασκευή 18:00-20:00.

Η έναρξη θα γίνει από την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017.

Ας δώσουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία για περισσότερη εξάσκηση.

Mε τον Antaratma Θοδωρή Χιώτη Surya Namaskara & Chakra techniques

Κυριακή 12/11/2017
10:30 – 13:30

Zen Center Athens
Βασιλικής 2
Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Surya Namaskara με συνοδεία αρμονίου και βεδικών mantras.
Τεχνικές για την επίγνωση των chakras.
Pranayama
Τεχνική βαθιάς χαλάρωσης
Διαλογισμός

Το workshop είναι κατάλληλο για όλους, αρκεί να γνωρίζουν την τεχνική της Surya Namaskara.

Λίγα λόγια για τον Antaratma

Ασκείται στην γιόγκα από το 1995 και διδάσκει από το 2000.
Η βασική του εκπαίδευση έχει γίνει στο Satyanandashram Ελλάδος. και η ειδίκευση του είναι   «Γιόγκα και Ήχος».
Συνθέτει, τραγουδάει και καθοδηγεί στο kirtan από το 1998.

Συμμετοχή

20 ευρώ
15 ευρώ για τα μέλη του Zen Center Athens

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής
στο [email protected]
και στο 6938690884.

www.yogavijaya.com


Alexandra Sotiropoulou & Thodoris Chiotis
Karaiskaki 16, Alimos 17455
Athens, Greece
+30 6938690884
www.yogavijaya.com

6-8 Οκτωβρίου 2017 Συνάντηση με τον Bernd Bender – «Στην ακινησία νους και αντικείμενο ενώνονται.»

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί Zen Day στη σχολή μας, λόγω του σεμιναρίου με τον Bernd Bender που θα γίνει στο NYSY Studios. Σας προτείνουμε να το παρακολουθήσετε.


«Στην ακινησία νους και αντικείμενο ενώνονται.»
– Ντογκέν Ζέντζι, Ζεν Μάστερ, Ιαπωνία, 13ος αι.

Η θεραπευτική δύναμη του Ζεν
Συνάντηση άσκησης Ζεν με τον Μπερντ Μπέντερ
Αθήνα, 6-8 Οκτωβρίου, 2017

Δωρεάν διάλεξη εισαγωγής στο Ζεν: Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, 7 – 10 μ.μ. Συνάντηση άσκησης Σάββατο και Κυριακή, 7 – 8 Οκτωβρίου, 11 π.μ. – 6 μ.μ.

Αυτή η συνάντηση άσκησης είναι ανοιχτή σε όλους: σ’ αυτούς που έχουν, καθώς και σ’ αυτούς που δεν έχουν, εμπειρία στον διαλογισμό.
————
Εμείς οι άνθρωποι αισθανόμαστε διαιρεμένοι. Διαιρεμένοι σε σώμα και νου, διαιρεμένοι σε παρελθόν και παρόν, διαιρεμένοι σε εσύ και εγώ. Ο Πλάτων περιέγραψε αυτή τη διαίρεση στο Συμπόσιο, στο οποίο μας δίνει μια μυθολογική ιστορία για τις συνέπειες από αυτή τη διαίρεση: η φύση του ανθρώπου είναι ανεκπλήρωτη, και ξοδεύουμε τις ζωές μας προσπαθώντας να βρούμε τι θα μας δώσει αδιάκοπη ικανοποίηση.
Το Ζεν επίσης μιλάει για αυτή τη διαίρεση – αλλά το Ζεν διδάσκει ότι αυτός ο διαχωρισμός είναι μία λειτουργία του ανθρώπινου νου και όταν μπορούμε να το δούμε αυτό, θεραπευόμαστε, επιστρέφουμε στην αυθεντική μας φύση, την ενότητα ή το ένα που είμαστε εμείς και οι άλλοι.
Οι διδασκαλίες του Ζεν έχουν εξαιρετική σημασία για τις ζωές μας σ’ έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Οι τεχνολογίες στην πληροφορική και οι παγκόσμιες διασυνδεδεμένες αγορές κάνουν προφανές αυτό που το Ζεν καθώς και άλλοι πολιτισμοί σοφίας διακηρύττουν στους αιώνες: τα πάντα συνδέονται με όλα τα υπόλοιπα. Παρόλα αυτά, όλο και περισσότεροι άνθρωποι, ομάδες και έθνη απαντούν σε αυτή την κατάσταση με φόβο και απόπειρες διάσπασης, θεωρώντας ότι μπορούν να φροντίσουν τις δικές τους ανάγκες χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τις ανάγκες των άλλων.
Επιπλέον, οι άνθρωποι καθώς και ολόκληρα έθνη παραμένουν εγκλωβισμένα σε πληγές από τραύματα που έχουν προκληθεί από συγκρούσεις του παρελθόντος και από πράξεις διάσπασης. Αυτά επηρεάζουν το παρόν και σταματούν τους ανθρώπους και τις κοινωνίες από το να εκτιμούν βαθιά τη ζωή τους μέσα από την ίδια την πράξη του να ζούνε τη ζωή τους.

Σε αυτή τη συνάντηση άσκησης θα ασχοληθούμε με δύο δραστηριότητες:
1. Θα βιώσουμε τη θεραπευτική δύναμη του Ζεν διαλογισμού. Κάνοντας μια προσπάθεια να φέρουμε το σώμα-νου πίσω στο άμεσο παρόν, η διαίρεση μέσα μας, και o διαχωρισμός που αισθανόμαστε από τους άλλους θα θεραπευθούν, και μπορούμε για μια ακόμη φορά να βιώσουμε την εμπνευσμένη φρεσκάδα των ζωών μας.
2. Θα μοιραστούμε τις ιστορίες μας για το πώς εμείς προσωπικά έχουμε πληγωθεί από πράξεις διάσπασης, και πώς ίσως, έχουμε πληγώσει άλλους. Απλώς ακούγοντας προσεκτικά και εκφράζοντας τους εαυτούς μας με συνειδητότητα και με έναν αυθεντικό τρόπο, οι πληγές του παρελθόντος θα κλείσουν.
————
Το απόγευμα της Παρασκευής θα ξεκινήσει με μία εισαγωγή στον διαλογισμό και θα ακολουθήσει μία ομιλία στην άσκηση του Ζεν. Το Σάββατο και την Κυριακή θα καθίσουμε σε διαλογισμό μαζί, θα παρακολουθήσουμε μία ομιλία και θα διαθέσουμε χρόνο για να μοιραστούμε και να αναλογιστούμε τις δικές μας εμπειρίες.
Θα γευματίσουμε σε σιωπή, και θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε και μιλήσουμε κατ’ ιδίαν με τον δάσκαλο.

Ο Μπερντ Μπέντερ ασκείται στο Ζεν από το 1987. Πήγε στην Καλιφόρνια το 1994 για να συνεχίσει τις σπουδές του στο San Francisco Zen Center. Ο Μπερντ έλαβε τη μετάβαση του Ντάρμα (εξουσιοδότηση διδασκαλίας) και ανήκει στο γενεαλογικό δέντρο (lineage holder) της παράδοσης του Ζεν. To 2012 μετακόμισε στο Βερολίνο και ίδρυσε το Ακάτσιενζέντο, ένα μέρος για την σύγχρονη έκφραση του Ζεν (www.akazienzendo.de/en). Από το 2014 διδάσκει επίσης στο Zen Center Athens (http://www.zencenterathens.com/). Ενώ συνεχίζει να διδάσκει στο Zen Center Athens, ο Μπερντ θα πραγματοποιεί και επιπλέον συναντήσεις άσκησης Ζεν για εκείνους που ενδιαφέρονται να ασκούνται μαζί του σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Προκειμένου αυτή η άσκηση να διατίθεται στον οποιονδήποτε που ενδιαφέρεται, η προσφορά της γίνεται βάσει δωρεών. Εάν μπορείτε, σας παρακαλούμε να προσφέρετε για να στηρίξετε την άσκηση του Ζεν στην Αθήνα. Εάν οι πόροι σας είναι περιορισμένοι, σας παρακαλούμε μη διστάσετε να έρθετε και να προσφέρετε το ενδιαφέρον σας και την προσπάθειά σας.

Κόστος:
Παρασκευή απόγευμα: Εισαγωγή στον διαλογισμό του Ζεν: δωρεάν
Σάββατο & Κυριακή: Ζαζέν, ομιλίες Ντάρμα, κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τον δάσκαλο: 40 € και για τις δύο μέρες ή 25 € / ημέρα
Χώρος συνάντησης: NYSY Studios, Νίκης 25, Σύνταγμα, Αθήνα 10557
Ερωτήσεις & εγγραφή: [email protected]
Μπορείτε να παρακολουθήσετε μέρος του σεμιναρίου. Διατίθενται οικονομική βοήθεια και υποτροφίες.

μέχρι τέλος του έτους Zen Days

Παραθέτουμε τις ημερομηνίες των Zen Day μέχρι τέλος του έτους, οι οποίες είναι οι εξής:

Kυριακή 24 Σεπτεμβρίου
Κυριακή 8 Οκτωβρίου το Ζen Day θα πραγματοποιηθεί στο Nysy Stydios με την καθοδήγηση του Bernd Bender.
Kυριακή 22 Οκτωβρίου
Κυριακή 5 Νοεμβρίου
Κυριακή 19 Νοεμβρίου
Κυριακή 10 Δεκεμβρίου

Θα βγαίνει ανακοίνωση πριν από κάθε sesshin ή Zen Day με τις απαραίτητες πληροφορίες, καθώς και σε περίπτωση αλλαγής της ημερομηνίας.