ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ & ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΖΕΝ PEACEMAKERS Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην διήμερη εκδήλωση που έχουμε διοργανώσει σε συνεργασία με τα NYSY Studios, με καλεσμένο τον Roshi Grover Genro Gauntt από το Hudson River Peacemaker Center, στην Νέα Υόρκη. Το πρόγραμμα και περιεχόμενο του διημέρου διαρθρώνετε ως εξής, ΣΑΒΒΑΤΟ 16.11.2019 (είσοδος ελεύθερη) […] ROSHI GROVER GENRO GAUNTT 16.11 − 17.11.2019

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,
ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ
& ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΩΝ
ΖΕΝ PEACEMAKERS

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην διήμερη εκδήλωση που έχουμε διοργανώσει σε συνεργασία με τα NYSY Studios, με καλεσμένο τον Roshi Grover Genro Gauntt από το Hudson River Peacemaker Center, στην Νέα Υόρκη.

Το πρόγραμμα και περιεχόμενο του διημέρου διαρθρώνετε ως εξής,

ΣΑΒΒΑΤΟ 16.11.2019 (είσοδος ελεύθερη)

17.30-18.30 Ζαζέν

18.30-20.30 Ομιλία- “Οι τρεις αρχές των Zen Peacemakers- Ένας βαθύς τρόπος να εργαζόμαστε στον κόσμο…ή πως συνδέονται η πνευματικότητα και ο ακτιβισμός. ”

ΚΥΡΙΑΚΗ 17.11.2019 (κόστος συμμετοχής 30-40 ευρώ)

11.00-14.00 Ζαζέν

14.00-15.00 Διάλειμμα για φαγητό

15.00-18.00 Peacemaking Council: Μιλώντας μέσα από την καρδιά- Δημιουργώντας και μαθαίνοντας ασφαλείς και οικείους τρόπους επικοινωνίας.

8−10.11.2019 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΖΕΝ ΜΕ ΤΟΝ BERND BENDER 8−10.11.2019

“Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΖΕΝ
ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ”

«Η μελέτη του Ζεν είναι η μελέτη του εαυτού» είναι η πιο γνωστή διδασκαλία του Dogen Zenji, ιδρυτή του Soto-Zen τον 13ο αιώνα.

Ολόκληρο το απόσπασμα είναι:

“Η μελέτη του Ζεν είναι η μελέτη του εαυτού. Η μελέτη του εαυτού είναι η λήθη του εαυτού. Η λήθη του εαυτού είναι να φωτίζεσαι από μυριάδες πράγματα. Αυτή η φώτιση δεν αφήνει κανένα ίχνος πίσω, και αυτό το μη- ίχνος συνεχίζεται παντού”.

Κατά τη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου θα μελετήσουμε τον εαυτό μας στο κάθισμα του zazen (διαλογισμός).

Θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς, αυτή η πρακτική του καθίσματος, είναι από μόνη της η λήθη του εαυτού, είναι η φώτιση. Αλλά το Ζεν δεν περιορίζεται στον καθιστό διαλογισμό. Το Ζεν λειτουργεί επίσης με τις αρχές (ηθική συμπεριφορά) και τις τελετές. Θα εξετάσουμε αυτές τις πρακτικές και θα διερευνήσουμε συζητώντας το όφελος τους για την καθημερινότητά μας.

Η συνάντηση άσκησης στο Ζεν είναι ανοιχτή σε όλους – δεν απαιτείται πρότερη εμπειρία στον διαλογισμό ή γνώση στις Βουδιστικές διδασκαλίες. Ο Μπερντ θα μιλήσει στα αγγλικά και αν χρειαστεί θα υπάρχει μετάφραση στα ελληνικά.
Οι αρχάριοι θα λάβουν μια λεπτομερή εισαγωγή διαλογισμού το βράδυ της Παρασκευής.

Υποτροφίες για μειωμένη συνεισφορά διατίθενται από το Zen Center Athens. Σε αυτή την περίπτωση, γράψτε ή μιλήστε σε εμάς. Παρακαλώ εγγραφείτε στέλνοντας ένα email στο: [email protected]

ΓΙΑ ΤΟΝ BERND BENDER
Ο Μπερντ Μπέντερ ασκείται στο Ζεν από το 1987 . Το 1994 πήγε στο Σαν Φρανσίσκο Ζεν Σέντερ όπου ενβάθυνε στις σπουδές και την πρακτική του. Έλαβε τη μετάβαση του Ντάρμα (εξουσιοδότηση διδασκαλίας) από τον Dairyu Michael Wenger και συνδέθηκε με την γενεαλογία της παράδοσης του Σότο-Ζεν. Το 2012 μετακόμισε στο Βερολίνο όπου προσφέρει την πρακτική του Ζεν, διδάσκει και δίνει διαλέξεις πάνω στον διαλογισμό και την Βουδιστική σκέψη, συνοδεύοντας έτσι τους ανθρώπους στο πνευματικό τους μονοπάτι. Επισκέπτεται συχνά την Αθήνα και στηρίζει τους ασκούμενους στην πρακτική του Ζεν. Ο Μπέρντ σπούδασε φιλολογία και φιλοσοφία στη Φρανκφούρτη και στο Berkeley. http://www.akazienzendo.de/en

20.10.2019 20.10.2019 zen day

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το επόμενο Zen Day θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 10:00-18:00.

Θα έχουμε 6 καθίσματα με Kinhin (διαλογιστικό περπάτημα), ενδιάμεσα, και συζήτηση μεταξύ των ασκουμένων στις 13.00 πριν το διάλειμμα για το φαγητό.

Παρακάτω, επισυνάπτουμε ένα σύνδεσμο για να κατεβάσετε το Shobogenzo-zuimonki σε μορφή pdf. Για αυτήν την Κυριακή θα διαβάσουμε τα κεφάλαια 5-1, 5-2, 5-3.

Παρακαλούμε πολύ, να έχετε προσέλθει στο χώρο αυστηρά έως τις 10:10. Μετά την έναρξη του Ζαζέν και εφόσον έχει κλείσει η πόρτα στο Zendo, δεν θα είναι δυνατόν να εισέλθετε.

Το διάλειμμα για μεσημεριανό γεύμα γίνεται στο χώρο του Zen Center και σε σιωπή. Όποιος θέλει μπορεί να φέρει το φαγητό του. Εναλλακτικά, μπορούμε να οργανώσουμε εμείς το γεύμα το οποίο θα περιλαμβάνει ρύζι με λαχανικά και θα πρέπει να μας ενημερώσετε εγκαίρως στέλνοντας email στο: [email protected]

Το κόστος του γεύματος είναι 5€.

*Προτεινόμενη εισφορά 10€

22.9.2019 Zen Day 22.09.2019

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το επόμενο Zen Day θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 10:00-18:00.

Θα έχουμε 6 καθίσματα με Kinhin (διαλογιστικό περπάτημα), ενδιάμεσα, και συζήτηση μεταξύ των ασκουμένων στις 13.00 πριν το διάλειμμα για το φαγητό.

Παρακάτω, επισυνάπτουμε ένα σύνδεσμο για να κατεβάσετε το Shobogenzo-zuimonki σε μορφή pdf. Για αυτήν την Κυριακή θα διαβάσουμε τα κεφάλαια 4-13, 4-14, 4-15, 4-16.

Παρακαλούμε πολύ, να έχετε προσέλθει στο χώρο αυστηρά έως τις 10:10. Μετά την έναρξη του Ζαζέν και εφόσον έχει κλείσει η πόρτα στο Zendo, δεν θα είναι δυνατόν να εισέλθετε.

Το διάλειμμα για μεσημεριανό γεύμα γίνεται στο χώρο του Zen Center και σε σιωπή. Όποιος θέλει μπορεί να φέρει το φαγητό του. Εναλλακτικά, μπορούμε να οργανώσουμε εμείς το γεύμα το οποίο θα περιλαμβάνει ρύζι με λαχανικά και θα πρέπει να μας ενημερώσετε εγκαίρως στέλνοντας email στο: [email protected]

Το κόστος του γεύματος είναι 5€.

*Προτεινόμενη εισφορά 10€

25.07.2019 02.09.2019 Zen Dharma Talk: Linda Galijan & Greg Fain

Είναι μεγάλη τιμή για το Zen Center Athens να φιλοξενεί τους Shinchi Linda Galijan και Zenshin Greg Fain για μια ομιλία-διδασκαλία, δωρεάν και ανοιχτή για το κοινό και τους ασκούμενους στο Ζαζεν.

Οι Shinchi Linda Galijan και Zenshin Greg Fain είναι ιερείς και δάσκαλοι στη βουδιστική παράδοση του Soto Zen της γενεαλογίας Suzuki Roshi, του ιδρυτή του San Fransisco Zen Center. Έλαβαν την μετάδοση του dharma το 2012 από τον Sojun Mel Weitsman, ηγούμενο του Berkeley Zen Center.
Ο Greg και η Linda είναι παντρεμένοι και κατοικούν στο San Fransisco Zen Center. .
Η Shinchi Linda Galijan, Ph.D., χειροτονήθηκε μοναχός από τον Sojun Mel Weitsman το 2004. Είναι επαγγελματίας μουσικός, θεραπεύτρια μασάζ, εξουσιοδοτημένη κλινική ψυχολόγος και έχει ασκήσει γιόγκα για πάνω από 20 χρόνια. Αυτή τη στιγμή είναι και η Πρόεδρος του Zen Center του Σαν Φρανσίσκο, μετά από την θητεία της ως Διευθυντρια του Tassajara Zen Mountain Center, που πρόκειται για το παλαιότερο και μεγαλύτερο Zen μοναστήρι έξω από την Ασία και βρίσκεται στα βουνά Big Sur της Καλιφόρνια.
Ο Greg ξεκίνησε να μελετά το Zen στο Zen Center του Σαν Φρανσίσκο το 1975 και συνεργάστηκε στενά με τον Sojun Mel Weitsman Roshi για περισσότερα από 20 χρόνια. Χειροτονήθηκε ιερέας το 2002. Εκτός από τη μοναστική του πρακτική στην Tassajara, ο Greg έχει υπηρετήσει στο Zen Centre του Σαν Φρανσίσκο ως Ταμίας και Διευθυντής.
Η ομιλία θα γίνει στα αγγλικά.